KURSER

Øre-akupunktur kursus I 

Dette kursus er for dig, som vil have en solid basis for at praktisere øreakupunktur på en sikker og effektiv måde. Jeg ser øreakupunktur som et håndværk, derfor er undervisningen designet ud fra ”leaning by doing”. Når du har taget dette grundkursus vil du bla. kunne behandle følgende lidelser.
 

 • De fleste smerter i bevægerapparatet samt hovedpiner

 • Diverse stresstilstande

 • Blodsukkerproblemer

 • Afvænningsproblemer fx. rygning

 • Nogle hormonelle problemer; PMS, fertilitet både mænd og kvinder

 • Allergier

 

Lørdag fra 9 – 17

- ørets anatomi, primær punkter, special punkter, fasepunkter

- behandlingsmetoder, nåleteknikker, elektrisk punktsøgning

- hvad kan behandles, kontraindikationer, terapiforhindringer, hygiejne

- skiftevis teori og praktik med øveøre og på hinanden 

 

 

Søndag fra 9 – 16

- Vi vil lave en opsummering fra lørdagens undervisning og øvelser

- en lille test fra lørdagens program

- prøvekaniner fra 13 - 15.30

- evaluering og afslutning 15.30 - 16.00

Kurset koster 3000,- inklusiv materialer for 890,-

- manual
- punktsøger, værdi: 400,-

- trykpind, værdi: 190,-

- øveøre, værdi: 200,-

- diverse nåle, værdi: 100,-

Øre-akupunktur kursus II 

Dette kursus er for dig, som har taget ét øreakupunktur kursus. Kurset tager udgangspunkt i brugen af ørets fase 1, 2, og 3. Kombinationen af de 3 faser er en effektiv måde at behandle og diagnostisere kroniske lidelser med. Ved at gennemgå cases og se prøvekaniner blive behandlet, vil du forstå hvordan du skal bruge faserne. Når du har taget dette kursus vil du bla. kunne behandle følgende lidelser: 
 

 • kroniske smerter

 • eksemer

 • cancer

 • kognetive forstyrrelser

 • vægtregulering

 • hormonelle problemer; PMS, fertilitet både mænd og kvinder

 • allergier

 

Lørdag fra 9 – 17

- introduktion til VAS - vasculær autonom signal, arteriel refleks (pulsdiagnose).

- hvid lys test, 

- kombineret brug af punktsøger og VAS.

- primær punkter, special punkter, fasepunkter

- øre-diagnose, både med og uden UV lys.

- gennemgang af cases
- skiftevis teori og praktik på hinanden 

 

 

Søndag fra 9 – 16

- Vi vil lave en opsummering fra lørdagens undervisning og øvelser

- en lille test fra lørdagens program

- prøvekaniner fra 13 - 15.30

- evaluering og afslutning 15.30 - 16.00

Kurset koster 3000,- inklusiv materialer for 600,-
- manual

- hvid lamp, værdi: 200,-

- uv lampe, værdi: 200,-

- oplader og batterier: 200,-

Øre-akupunktur kursus III - avanceret

Dette kursus er for dig, som vil gå i dybden med øre-akupunkturen. Forud for kurset anskaffes følgende remedier: Punktsøger fra enten Sedatelec eller Pointoselect og farver i LED, kold hvid, rød, gul, grøn, blå.
Disse emner vil blive gennemgået:

 

 • VAS - vasculær autonom signal, arteriel refleks (pulsdiagnose).

 • Resonansforståelse, harmoniske og disharmoniske bølger.

 • Lysterapi / farver / frekvenser.

 • Forskellen mellem invasive bølger kontra longitunale bølger, sidebands, sinus og firkantbølger.

 • Fødevaretest, nosoder (homøopati)

 • Behandling af infektioner og kroniske tilstande. 

 • Kombineret punktsøger og VAS test.

Du skal have taget et øre-akupunktur kursus og være uddannet i en eller anden alternativ eller sundhedsfaglig uddannelse, og have praktiseret øre-akupunktur i mindst 1 år forud for dette kursus.

Kurset koster 3000,- for en weekend og der skal min være 6 personer

Kursus i "De otte principper og seks niveauer"

Dette kursus handler om et af de mest grundlæggende principper inden for kinesisk medicin, og er fundamentet for at forstå, hvorfor man kan behandle alle sygdomme med fx. urter, kost, akupunktur, moxa, cupping og massage. Du vil lære, hvordan du bruger de otte principper, det vil sige yin og yang, kulde og varme, indre og ydre og under og overskud.

Oprindelig var de otte principper og seks niveauer et udelukkende urtemedicinsk princip. 
Når du forstår symptommønstrene forbundet med disse principper, kan du præcisere og understøtte din behandling uanset behandlingsform. 

De seks niveauer består af et ydre mønster; Tai Yang og Shao Yin, et halvt indre og halvt ydre; Shao Yang og Jue Yin, et indre; Yang Ming og Tai Yin. Hvert af disse mønstre repræsenterer forskellige symptomer, som kan opstå ved forskellige sygdomme. Når du ved hvilke symptomer, der er tilstede, kan du anvende den samme formular eller behandling til forskellige sygdomme. Det vil sige, at behandlingen af symptommønstret medfører at kroppen healer sygdommen / ubalancen. For bedre at forstå dette koncept vil jeg præsentere en case. 

Case
Kvinde 32 år, har gennem de sidste 3 år natlige hedestigninger og vågner med sved, især i den øverste del. Derefter skal hun altid op at tisse og kommer nemt til at fryse. Hun er typisk oppe 2 gange hver nat og det forstyrrer hendes søvn. Hun har ofte kolde fødder. Symptomerne startede efter hendes første graviditet.

De seks niveauer
Ud fra de 6 niveauer er hedestigning med sved i den øverste del af kroppen et halv indre halvt ydre syndrom i dette tilfælde Jue Yin syndrom. Natlig vandladningstrang samt kolde fødder er et Tai Yin syndrom. Så samlet har vi et Jue Yin, Tai Yin syndrom.

Tungen er bleg med let hvidbelægning
Pulsen er let hurtig på Cun og svag og dyb på Guan og Chi niveau

Behandling
Behandlingsprincippet er; fjern heden i det øvre, styrk kropsvæskerne og varm det nedre. Hvis man holder sig til akupunktur, moxa og cupping gør man følgende. Moxa på nål - ryggen Bl 20, 21, 22, 23 og du 4. Moxa på nål - forsiden Ren 12, 9, 4, 3. Akupunktur Ma 36, 37, 38, Mi 6.

Hun fik 3 behandlinger med Moxa og akupunktur og sveden forsvandt, stadig let hedestigning og skal stadig op at tisse, dog kun én gang.
Hun får cupping på øvre del af ryggen. Moxa på nål - ryggen Bl 23 og på forsiden Ren 4. Akupunktur Ma 36, 37, 38, Mi 6 og Ks 6 og 7.

Hun får 2 behandlinger med samme koncept og alle symptomer er væk. Behandlingsinterval for de 5 behandlinger er 3 uger. Hendes puls er mere kraftig på alle niveauer. Giver hende 2 behandlinger mere for at konsolidere behandlingen. Moxa på nål – Ren 4 og Ma 36. Akupunktur Mi 4 og Ks 6, 7.

Alle symptomer er væk og hun sover igennem og har ingen hedestigning eller skal op og tisse. Hun føler sig generelt mere vital og har fået varme i fødderne og er udhvilet.

Disse symptomer som hun udviste vil også kunne behandles med en formular fra Shang Han Lun. Formularen er Chai Hu Gui Zhi Gan Jiang Tang plus Cang Zhu og Fu Ling.

 

Konklusion

Symptomerne med sved og hedestigning i den øvre del af kroppen ses også efter lang tids sygdom fx en influenza, forkølelse, blærebetændelser, som ikke er kommet ordenlig ud af kroppen, og optræder ofte ved overgangsalder, kronisk bronkitis, lungebetændelser.
Via en forståelse af symptomerne kan man behandle mange komplicerede ”sygdomme” eller ubalancer, når man behandler symptomerne med gangspunkt i de 8 principper og 6 niveauer.

Forudsætning for kursusdeltagelse: Du skal være uddannet akupunktør, heilpraktiker, biopat eller zoneterapeut og have kendskab til kinesisk medicin. Du skal selv tage cupper med. 


Lørdag fra 9 - 17
- introduktion til de 8 principper og 6 niveauer.
- symptomer relateret til de 6 niveauer.
- behandling med akupunktur, moxa og cupping ud fra de 6 niveauer.


Søndag fra 9 - 16
- gennemgang af blod, kropsvæsker, Qi og stagnation.
- cases og prøvekaniner ud fra de 8 principper og 6 niveauer.
- evaluering og afslutning.

 


Kurset koster 3000,- inkl

- manual.

- frokost begge dage.
- fri benyttelse af moxa og nåle.

Max antal 10 personer.
  

Posturologi 


Dette kursus er for dig, som ønsker at kunne behandle årsager til for eksempel kronisk tilbagevendende smerter. Posturologi er læren om kropsholdningen. Det er et praktisk håndværk i at teste og behandle oversete fejl-funktioner i det posturale system i kroppen.

 

Du vil lære hvordan bidefunktionen kan rettes og korrigeres, ligeledes vil du lære at justere nakkens hvirvler, hvis disse har forskubbet sig, og at korrigere bækkenet såfremt det er roteret eller tipper i den vandrette linje.
 

Skæv kropsholdning kan være forårsaget af:

Alvorlige skader fra trafikuheld eller fald, hvor stød eller slag i hoved, skulder og hofte har skævvredet kropsholdningen.

 

Anvendelse af sugekop ved fødsel hvor nakke, ryg eller bækken er trukket skævt og har medført posturale forstyrrelser ad åre.

 

Uhensigtsmæssig motorisk opvækst. Det vil sige manglende kropslig udfoldelse – især under barnets posturale udvikling mellem 1 år og 12 år – kan medføre postural asymmetri.

 

En ofte overset faktor er skæv bidefunktion og udvikling – for eksempel krydsbid og saksebid. Fyldninger der er for høje, bøjler på tænderne, som ikke er efterbehandlet hensigtsmæssigt og derfor har skabt asymmetri i bidefunktionen. Konsekvenserne ved skævt bid kan være udvikling af scolioser, det vil sige kompensatorisk skæv ryg, nakke, bækken – og asymmetrier i kropsholdningen.

Skævt bid kan desuden medføre kroniske halvsidige hovedpiner, nakkesmerter, trykken bag øjet/øjnene og nogle former for kognitive forstyrrelser. Der kan desuden forekomme vandresmerter i lemmerne – enten fikserede smerter, eller smerter, som kommer og går.

 

Samsynsproblemer er et andet posturalt fænomen, hvilket vil sige asymmetri mellem højre og venstre øjenstyrke, skelen og andre spændingsrelaterede problemer i øjenhulen. Disse spændinger kan stamme fra bideproblemer og nakkeforstyrrelser relateret til C1, C2 og C3.

Konsekvenser af samsynsproblemer kan være skævvridning af kropsholdningen. Finmotorikken kan blive forstyrret og hos børn kan symptomerne ses som koncentrationsbesvær og angstlignende tilstande.

Nogle former for medicinering og infektioner, som påvirker det vestibulare balancesystem kan påvirke det posturale system og dermed også øjnene.

 

Posturale forstyrrelser kan desuden opstå ud fra en skæv fodstilling, som for eksempel forfodssænkning, platfodethed, valgus (indadgående fodstilling) eller varus (udadgående fodstilling).

 

De fleste af disse anomalier kan behandles med godt resultat. Tidsperspektivet for justeringerne vil altid afhænge af, hvor belastet det posturale system er.

 

Følgende metoder til korrektion af kropsholdning vil indgå i kurset:

Brug af øreakupunktur / Magneter / Manuel behandling / Brug af såler. Kombinationen af disse redskaber har en fremragende effekt, og kan sagtens kombineres med både akupunktur, øreakupunktur, massage, kiropraktik, fysioterapi og anden kropsterapi.


Undervisningen er designet ud fra ”learning by doing”. For at kunne tage kurset i posturologi skal du have deltaget på et øre-akupunkturkursus. Der er max 8 - 10 kursister pr. hold.   

 

Fredag fra 9 – 17
- postural teori
- visuel test, dystonitest, bidetest, brug af magneter og indlægssåler
- øreakupunktur, placering af kæbepunkter, øjenpunkter, skulderpunkter, nakkepunkter, lændepunkter og fodpunkter.
- skiftevis teori og praktik med øve øre og på øvekaniner.​

 

Lørdag fra 9 – 17
- manuel teknik til justering af C1 – 7, teori og øvekaniner.
- sålefremstilling og hvordan laves en sål til de forskellige fodtyper.
- sammenfatning af behandlingen; kæbe, øjne, nakke, bækken og fødder.
- skiftevis teori og praktik med øveøre og på øvekaniner.​

 

Søndag fra 9 – 16
- en skriftlig test fra fredag og lørdag
- øvekaniner resten af dagen og fremlæggelse
- evaluering og afslutning 15.30 - 16.00

Kurset koster 3800,- inkl
- manual
- frokost alle dage
- 2 test magneter
- 1 sæt test såler
- 1 sæt proteser
- nåle der bruges under kurset til øvekaniner

- ekstra såler til digselv eller prøvekaniner

Success! Message received.

Success! Message received.

Success! Message received.

Success! Message received.

Success! Message received.